Oj! Vad varmt đŸ„”

Som svensk Ă€r det inte tillĂ„tet att klaga pĂ„ vĂ€rmen och det soliga vĂ€dret (dĂ„ fĂ„r man ofta ”det onda ögat” av nĂ„gon). ”Du ska vĂ€l inte gnĂ€lla nu, nĂ€r det Ă€ntligen blivit soligt och varmt!?

Jo, det ska jag! Det finns ocksĂ„ nĂ„got annat, bra, (ocksĂ„ svenskt) ord som heter ”lagom”. Vilket betyder – ett lĂ€ge som Ă€r mittemellan för lite och för mycket. Jag gillar det. NĂ€r temperaturen nĂ€rmar sig 30˚ dĂ„ Ă€r det för varmt. Man orkar inget, sitter i skuggan och svettas, sedan pĂ„ eftermiddagen kommer ÅSKAN!

Bild frÄn i mÄndags nÀr det var ordentligt ÄskovÀder i Falkenberg. Det sÄg ut som om himlen brann.

Idag regnar det faktiskt, sĂ„ idag blir det ”lagom” temperatur. I förra veckan nĂ€r det var som varmast, bjöd jag mina smĂ„ ”hönslingar” pĂ„ vattenmelon 🍉 i vatten 💩 Det blev populĂ€rt.

Mums! 🍉

Till vĂ„ra gĂ€ster i stugan, installerade Ronny en aircondition pĂ„ loftet. Det Ă€r egentligen en flyttbar aircondition, men inte just denna dĂ„. Ronny gjorde ett hĂ„l i vĂ€ggen till vinden för att leda ut varmluften. En annan slang, som leder bort vattnet, rinner ut i hĂ€ngrĂ€nnan utanför huset – smart va? Den blev mycket uppskattad av en familj frĂ„n VĂ€rmland som bodde hĂ€r under nĂ„gra av de heta dagarna förra veckan.

Kyler hĂ€rligt ❄
VÄr familjesÀng.

Nu blommar det pĂ„ Slamrekullen. Överallt planterar jag ut mina fina petunior. Oj! Vad de blev bra. Förra Ă„ret provade jag att sĂ„ dessa pyttesmĂ„ frön som man fĂ„t ta med pincett, ett och ett ner i jorden. De blev sĂ„ fina plantor. I Ă„r laddade jag med flera olika sorters petunior och jag kan inte sĂ€ga att jag blev besviken i Ă„r heller.

Helt fantastiska Àr de!

En annan vĂ€xtlighet som jag gillar, och som nu börjar mogna Ă€r blĂ„bĂ€ren. Idag plockade vi vĂ„ra första decilitrar – jag och hönsen 😂 De gillar ocksĂ„ blĂ„bĂ€r och de plockar de med och Ă€ter upp direkt.

Ganska kul att ha smÄ kompisar i blÄbÀrssnÄren.

SĂ„ hĂ€r ser vĂ„r bokningskalender ut, resten av Ă„ret. Vi har ocksĂ„ börjat skriva i, och boka upp kalendern för nĂ€sta Ă„r – 2023. Det Ă€r vĂ„ra kĂ€ra tyskar, som planerar och bokar semestern lĂ„ngt i förvĂ€g. Precis som det brukar vara. 😉

För att boka oss, skicka ett mail till: slamrekullen@gmail.com

Önskar er en hĂ€rlig Juli mĂ„nad. Nu vĂ€ntar racing pĂ„ Falkenbergs motorbana (VĂ€stkustloppet) och veckan dĂ€rpĂ„ Wheels and wings. Gissa var Ronny Ă€r?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka pÄ en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats anvÀnder Akismet för att minska skrÀppost. LÀr dig om hur din kommentarsdata bearbetas.