Nu har vi våren här!

Vissa saker måste göras för att det ska bli vår här på Slamrekullen.

Först måste hönsen äta upp all snö! (I år har de haft mycket att äta).

När det är färfigt, måste vi lunta bort allt gammalt fjolårsgräs. Förra helgen var det dags. Med en full ask tändstickor tuttade jag fyr på gräset. Vet inte om detta är en typisk ”Hallands-grej” att lunta, men det blir så fint och man luktar så mycket rök!! Men Ronny gick med vattenslangen, för vi vill inte ha skogsbrand!

Host-host

Sedan måste jag så mina små frön! Det är olika sorters tomater, chilli och petunior. Förra året sådde jag för första gången petunior och de blev fantastiskt fina. I år har jag köpt flera olika sorter av just petunior. Detta är första sådden, får inte plats med fler i fönstren 🤗

Min fina frösamling.

Jag samlar många fröer på hösten. Krasseblommor, ringblommor och luktärt väntar i de små lådorna. Men de får vänta tills nästa månad.

Så, nu är våren verkligen här.

Snart är det påsk och jag ska pynta påskriset igen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.