I går var jag på Gekås / Yesterday I was in Gekås

NamnlösUllared = Gekås

Gekås = Ullared

(In Ullared you can find the largest department store in scandinavia. Ullared has become ”The big yellow store” with the entire Swedish, Norwegian and Danish people”. They even have their own Tv-serie!)

Så är det bara. Förr sa man Gekås om varuhuset och Ullared om samhället, nu kan man säga vilket som och båda är lika med varuhuset. För oss som bor här och har bank, post och affär här, kan det bli lite krångligt. Speciellt när vi säger, jag ska åka in till Ullared……och får till svar:

”Åh, då kan du väl kolla om de har kvar den där tröjan, eller köpa mer servetter, eller värmeljus eller en legolåda eller 15 påsar spelkulor”

– Du, jag ska faktiskt bara in och handla på ICA!

– Jaha…….(tänker: kan man det också i Ullared?)

Ullared har blivit ”det stora gula varuhuset” med hela svenska, norska och danska folket. Helt fantastiskt egentligen att det blivit så stort. Jag gillar också Gekås. Trots att vi bor nära, (bara en knapp mil) är vi inte där så ofta. I går var jag där. Vi behövde en kylväska som går på el och som man kan ha i bilen när man åker långt, och det ska vi snart göra. Jag hittade min kylväska och en hel massa annat, som vanligt……som jag hällde ut på golvet när jag kom hem!

(I also like Gekås. I´m not there so often, even though we live near – ca 10 kilometers. But yesterday, I was! We needed a ”coolerbox” that runs on electricity in a car. It is nice to have if you want to go far, and we will soon. I found my coolerbox and a lot of other things, as usual……

Of course it is cheep. This time I needed some linens to the small bed I soon will embed. There is a large area with children´s things in the back of the store.)

DSC_0399

Visst är det billigt! Saker som jag nästan alltid köper är: kontorsmaterial, födelsedagskort, presentpapper, pocketböcker och så klart en massa förbrukningsmaterial. Vi ska snart ha vägföreningsmöte hos oss, därför behövde jag också en hel del plastglas, muggar och tallrikar. Är inte så förtjust i sådant, men ibland är det nödvändigt. (På Gekås är det väldigt billigt!)

Denna gången behövde jag också ett litet täcke och lakan till den lilla sängen som jag snart ska bädda. Baby/barnsaker finns längst in i varuhuset.

DSC_0401

DSC_0400DSC_0411

(My ”best buy” yesterday is this lightballs. They fit nicely in our veranda. After the shopping trip, I went to ICA – grocery store in Ullared, and bought my favorite bread – walnut bread. There are several different kinds of bread, but walnut is my favorit. It is baked in a bakery in Fridhemsberg. If you are lucky, it is still warm when you buy it. It was my! Jammi!

Jag köpte dessa ljusbollar som jag tryckte ner i en glaslykta och hängde på en krok i uterummet. Det blev jättefint! Jag var mycket nöjd med min shoppingtur till Gekås.

DSC_0409När man är klar med shoppandet, är man alltid lite hungrig. Nu för tiden kan man ju äta inne på varuhuset, men det gör inte jag.

Jag går ut och packar in allt i bilen, sedan kör jag till ICA och köper världens godaste bröd!

Det bakas på ett bageri i Fridhemsberg och har man tur är det fortfarande varmt när man köper det. Den turen hade jag i går. Det finns flera olika sorter, min favorit är valnötsbrödet!

Jammi!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.