Hej då! / Bye!

DSC_0645Igår sa jag ”hejdå” till den fina lilla familjen från Tyskland, som bott hos oss i nästan två veckor. Vi har pratat med varandra nästan varje dag och lillflickan har krupit omkring på gräsmattan. Jagat katterna och ätit småsten. Idag känns det väldigt tomt här hemma på Slamrekullen.

Yesterday I said goodbye to the lovely little familjy from Lubeck. They had stayed with us for two weeks. We have talked to each other almost every day, and the little girl has craweld around on the lawn chased Svante and Sven-Ingvar and eating small stones. Today it feels very empty at Slamrekullen.

DSC_0725I gästboken hade de skrivit en hel sida. Mycket trevlig läsning! Dessutom ett tips på en badplats som vi aldrig varit på. Jag måste åka dit, så kan jag lägga in den i min ”Slamrekullenpärm”.

In the guestbook, they had written a page. A full page of wonderful reading! Also, a tip on a nice beach they found. I`ll go there and take a look, so I can add it to my Slamrekullen-binder.

Nääääää……jaaaaaa…….då e de lika bra……….att köra igång! Med städning, tvättning och i ordningsställande till nästa gäster som kommer på måndag!

DSC_0699DSC_0703Det tar ganska lång tid att få i ordning allt igen. OCH det ska vara RENT! Våra gäster ska INTE städa! De är på semester! Jag brukar säga att städningen är min min workout. Det är långt till träningshallarna från Ullared. Vet inte ens om det finns någon i Ullared, och jag skulle i vilket fall som helst inte gå dit!

Städning är underskattat och inte heller DSC_0695erkänt som träningsform har jag märkt.

Men totalt slut och genomsvettig blir man! När jag kört fyra maskiner tvätt och städat i några timmar, tog jag paus med goa mackor och lite surfande på datorn.

Then I start cleaning and washing, to get the cottage ready for the next guests comming on Monday. It takes quite some time, and it should be CLEAN! Our guests do not clean, they are on holiday. I usually say that the cleaning is my workout! Super good exercise and underestimated! It will be good results of my training – fitness, sweat and a clean house 😉 A small lunch break then out again.

DSC_0690I förra veckan hittade jag ju ett tyg som jag skulle sy kuddar av. Nu är de klara och ligger i soffan!

Last week I found a fabric that I would sew to pillows. Now they are ready and are located in the couch.

DSC_0709

Jag var ocksåDSC_0719 en tur på mina ”favoritloppisar” i Falkenberg. Tittade runt lite för att se om där fanns något mysigt. Och vad fick jag SE? Jo, dessa två keramik ugglor. Undrar om de får plats på bjälken under taket? De fick plats! Så nu kan man ”ana ugglor……under taket”!

I have also been to a second hand ”loppis” we called it, in Falkenberg. (There are three good ”loppisar” in Falkenberg. Will tell about them later). Anyway, I found these fine owls who got to sit on a beam under the roof.

DSC_0715Det är detta som är så kul. Hitta nya saker som kan passa – inreda och pyssla. Stugan ska vara lite som en bok med ”Pettson och Findus”. I bilderna upptäcker man nya saker hela tiden. Små, roliga detaljer som gör det spännande och mysigt. Mysigt är ett ord som ska beskriva Slamrekullen.

IMG_6139I morgon kommer två nya gäster körandes på Borråsavägen. Letar efter Slamrekullen….

Hoppas de ska trivas och att de har lika tur med vädret som våra förra gäster, fast det går nog inte….

Ha en bra vecka!

Find new things that maybe can fit in the house i so fun. (It is my hobby, you see). Decorate and ”pyssla” as we say in Sweden. The cottage will be like a book with ”Pettsson and Findus”. In the images you discover new little things the longer you look. Fun little details that make it cozy. COZY is a word that we want to describe Slamrekullen. Tomorrow there will be two new guests driving alone on Borråsroad. Looking for Slamrekullen…….

We hope they will enjoy the stay, and have the same luck with the weather as our previous guest.

Have a nice week!

2 tankar på “Hej då! / Bye!

 1. Dear Lotta,
  our trip back was easy and without any problems. Tomorrow work and kindergarden starts for us (again). To bad, we would have liked to stay for another 2 weeks at Slamrekullen…
  We took many very nice expieriences and pictures with us and will keep you and Ronny in very good memory. Thanks again for everything!
  Malte, Astrid and Paula

  Gilla

 2. Hello! Great to hear that the trip home was good. You are always welcome back, and as I wrote in my blog, Slamrekullen felt very empty after you have left. Wish you all the best.
  Lotta & Ronny

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.