Regniga Augusti

Lika solig och fin som Juli var, lika regnig och tråkig blev Augusti. Har haft fullt upp, bara med att tömma regnmätaren! 😁

Helt galet så mycket det har regnat. Vår damm är överfull och det märks också på sjöarna i närheten. Vattnet har stigit märkbart. Hoppas att vädret ändras nu. I morgon ska det bli fint igen. Då börjar alla barn i Falkenbergs kommun, skolan igen. Sommarlovet är slut och höstterminen är här. Tycker att det märks i naturen också.

När jag går ut och öppnar för hönsen på morgonen, märks det att det är en helt annan luft nu. Frisk och kall Augustiluft. Rutorna i växthuset är fulla av dagg och på marken syns alla spindelnät så tydligt. Brukar faktiskt säga att det är spindelnätens tid. Det är så häftigt att fotografera dem. Ibland, när skärpan är rätt, syns alla små dropparna som diamantpärlor på en tråd. En av mina favoritbilder har jag ju som bakgrund till denna bloggen.

Min bästa ”nätbild” tagen med systemkamera dock….

Jag gillar höns!

Trodde aldrig att det skulle vara så roligt med de små ”kacklisarna”. Och jag trodde aldrig att vår stora, gröna hönsgård (full av gräs, blåbärsris och små buskar) skulle bli så brun! Om man inte såg att där gick höns, skulle man nog gissa på vildsvin! Helt galet vad de sprätter runt. Ibland släpper jag ut dem i trädgården en stund. De älskar det. Det är så roligt att sitta och titta på dem. Speciellt för mig, som aldrig haft höns förut. Svante och Svennis, har heller inte haft höns förut. De undrar vad detta är för något. Svante har vågat sig på en närmare titt. Rädda är de inte heller.

Många av hönsen har favoritplatser som de genast springer till. Har ni sett en höna springa? Man kan inte låta bli att skratta! 🤣 Flyga kan de faktiskt också. Inte långt, men om de tar sats från stenmuren, så segelflyger de säkert 10 meter. Det är inte så graciöst, och de ”kackelskriker” under tiden, så det liknar mest ett bombanfall! Man får se upp. 8 bruna, fina, goda ägg får vi varje dag ❤️

Hönsliv 🐔

I uthuset har vi haft många gäster från Tyskland. 🇩🇪

Det är härligt att kunna välkomna våra kära gäster från kontinenten igen. Jag har skrivit det förr, och jag skriver det igen. Det finns inga som uppskattar naturen och Sverige så mycket som dem!

Ny ” logga” till bloggen.

Allt är sig likt i stugan. Vi ska snart börja ladda upp ved till höstens alla brasor.

Vi håller också på att fixa i vår lilla strandstuga. Byta lås, bygga om en hylla till garderob och lite annat smått. Tror också att jag ska måla om den inuti för att riktigt fräscha till dem. (Panelgrund – vit – I like!) Följ oss på Instagram – thebeachhouse7

Länk till vår annons: https://abnb.me/530iHSmHXib

Önskar er alla en härlig lördag.

Vi ska välkomna nya gäster från Berlin i eftermiddag, så jag har lite att pyssla med. 😁

Sedan blir det beach house 7 ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.