Godmorgon Slamrekullen!

Klampar ut i träskor och morgonrock. Öppnar för hönsen och öppnar för alla växter i växthuset. Det är helt stilla, men inte tyst…..

Tidig morgon.

Dimman ligger över dammen och växthuset. Alla äppelblommor har slagit ut och skogens alla fåglar har varit vakna länge……lyssnar ni noga kan ni säkert höra en liten höna 🐔 också 🤣.

Nu tar det ordentlig fart i växthuset. Alla små plantor har blivit ganska stora plantor och behöver nu en ny kruka. I går slog min första petunia blomma ut, den blev vit! Men redan idag ser jag att många fler är på gång.

Nummer 1.

I uthuset bor det nu bara gäster från Tyskland. Många av dem är ”stammisar” och har varit hos oss förut. Det är SÅ roligt att träffas igen. Vi måste ju såklart leva upp till våra gästers förväntningar. Gärna lite bättre och lite nytt, sedan förra gången de var här, (för ca 3 år sedan!) I år står det en helt ny grill på våra gästers altan. Vi provgrillade med den i går, och den funkade bra.

För några veckor sedan hittade jag detta fina påslakan på Hemtex. Det skulle passa fint på sovloftet, tänkte jag. Och det gjorde det!

Nu, i slutet av maj blommar en av mina favoritblommor – liljekonvaljen. Vi har en hel backe full av dem och de doftar ljuvligt! Plockar alltid en stor bukett till morsdag ❤️

Önskar alla en härlig avslutning på maj månad.

Lotta & Ronny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.