Sommar! Stanna kvar!

Varför går månaden Juli dubbelt så fort som ex månaden Januari?

Sommarbilder från skog och strand.

Varje år är det likadant. I år har jag haft min längsta sommarsemester någonsin. Jag har varit ledig i 6 veckor. Helt galet länge, men ändå har tiden gått så fort. Ofta åker vi iväg lite, kanske några dagar nere i Skåne (gärna Österlen), men inte i år. (Jo, vi tog oss faktiskt över åsen för ett besök på vårt ”favvoställe” Margretetorp och åt deras goda sommarbuffé). Däremot har 154,an varit väldigt trafikerad av oss i sommar. Ronny har svängt av vid Bergagård och tagit vägen upp mot motorbanan, medans jag har fortsatt rakt fram mot Skrea strand och vår lilla strandstuga.

Det har varit mycket att göra i sommar. Ronny har haft fullt upp med olika event på motorbanan (till och med jag fick rycka in när det var Wheels & Wings i stan – någon måste koka kaffe! Där var ca 18.000 personer, så det gick åt lite kaffe.) Vi har haft full uthyrning i uthuset på Slamrekullen, men även några veckor i vår lilla hytta på Skrea. Så helt ”ledig” i sex veckor kan jag väl inte säga.

Förra året sov vi inte i strandstugan, men det har vi gjort nu – mest jag. Jag har badat och solat (inte så mycket solat, för jag gillar inte det), men det är så härligt att gå nere på stranden, helst tidigt på morgonen när ingen annan är där.

Oj, helt ensam var jag visst inte…..
Våra fina små hus.

OJ! Vad här är grönt! Säger alla som kommer till oss från kontinenten. Där nere hos dem, finns inga gröna gräsmattor längre (det vet vi ju hur det ser ut – minns sommaren -18 med fasa!)

På Slamrekullen har våra kära, långväga gäster avlöst varandra hela sommaren. Vädret har ju inte alltid varit det allra bästa, men nästan alla gäster (i varje fall de från Belgien, Holland och Tyskland) har varit väldigt nöjda med lite mulet och duggregn och 18 grader. Nere på kontinenten (tex där min syster varit i tre veckor – Kroatien – har det varit över 30 både dag som natt) där är det så hett så man står inte ut! Vi hade några dagar där vi kom över 30, men det varade som tur var inte länge. Det har varit en konstig sommar. Svårt att ställa in rätt på ”sommar-termostaten” till 20 – 25 grader. Om det inte regnat och varit 17 – 18 grader, så har det varit supervarmt med nästan 30 grader. I går var det närmare 30 och strålande sol, idag är det mulet och regn och SÅ fuktigt. Känns som jag bor i en regnskog.

Många av våra gäster gillar att fiska.

Finns det några bra fiskesjöar i närheten? Det finns många. Men ingen är så fin som vår närmaste lilla ”Trollasjö”.

Till vår närmaste lilla sjö, kan man gå. Det tar inte ens 10 minuter. Nedanför har ni en bild på sjön. Den röda pricken är Slamrekullen. Där finns gädda och abborre och kanske någon mört. Man kan bada där också, men då får man inte vara känslig för ”gegga” eller fiskar…..

Lite rolig form på den va?
Kan du se hur tyst det är?

Båten ligger vid bryggan. Är det ledig, får man låna den. Väldigt trevligt att bara ”kryssa” runt på sjön en stilla afton.

Nu lämnar vi snart sommaren och går in i hösten. Det blir september om bara några dagar. Det blir trevligt det också. Nu väntar ”stugmys” och shopping på Gekås!

Här kommer vår bokningkalender över hösten. Välkomna!

Ha det gott!

För att se fullständig kalender på våra stugor, tryck på ”press” uppe i högra hörnet.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.