Nu har vi hösten här.

För en vecka sedan gick jag ut i skogen. Höstens färger är så fina. Varma. Jag fick lust att göra en höstkrans.

Förra hösten gick jag och min kollega Jolita, en kurs i hur man binder kransar. Då var det julkransar. Vi gjorde inte många rätt där, men kransen blev ändå jättefin. Jag tog nu tillvara på mina kunskaper när jag skulle binda denna krans. Först band jag små buketter med olika inslag av ex nypon, gult blad, bruna blommor och vissa buketter var bara gröna. Jag gjorde 30 buketter, sedan trodde jag att det räckte. OH, NO! Kransen är ganska stor, så det blev till att binda 20 stycken till. Men resultatet blev en fin höstkrans och jag blev nöjd! Dessutom var den helt gratis 🙂

Höst = ”stugmys”, tända brasor, kantareller, jakt och shopping.

Vi tar det i tur och ordning – stugmys med tända brasor och ljus. Vem gillar inte det? Och Slamrekullen är bästa stället för just ”stugmys”.

I går gick vi en lång runda i skogen. Ibland har man tur och hittar kantareller, i går hittade vi spår istället! Älgspår! Det var inte bra – för älgen. På lördag börjar älgjakten…… Den gillar inte jag, inte älgarna heller. Jag tycker att älgar är så fina djur. Såklart får de inte bli för många.

Jag har en idol, han heter ”älgmannen”. Han har en älgfarm som heter ”Gårdsjö älgpark” tyvärr ligger den ganska långt från oss, annars hade jag åkt dit. (Ovanför Uppsala!) Nu i somras har jag följt ”Leffe” och hans lille Xray (en liten älgkalv som blev föräldralös och som fick bo inne hos dem. Den har nu vuxit sig stor och stark.) Sök på ”Xray älgkalv” så får ni se sötnosen 😍

Sedan har vi ju ”den stora älgvandringen”. En stor favorit. Det är ”slow-tv” där man kan se djuren (inte bara älgar) som rör sig i naturen just när man tittar. Älgarna simmar över Ångermansälven för att komma till bra betesmarker, så har de gjort i tusentals år. ”Den stora älgvandringen” infaller varje år i april. Första gången den sändes var 2019, det blev succe’. Helt galet egentligen att detta funkar – nästan händelselös tv. Där kommer en fågel, kanske en ren, en älg då och då. Det är något speciellt med denna stora långsamhet i naturen. Något vi säkert behöver. Programmet vann det Svenska tv-priset ”kristallen” 2019. Vi brukar titta på det under lektionerna. När barnen jobbar med skapande eller sitter och räknar matematik. Härligt att vila blicken på och titta in i en händelse i naturen som sker exakt nu!

Älgen såg vi inte i går, men han finns där.

Veden är inne. Hela vinterförrådet är fullt. Till oss och till våra gäster i uthuset.
Höst 🍂 på Slamrekullen.

För att boka oss:

Mailadress: slamrekullen@gmail.com

Så här ser vår boknings kalender ut.

Önskar alla en härlig höst 🍂

Lotta & Ronny på Slamrekullen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.