Oj! Vad det blev vinter med en gång.

Foto från i morse.

I förra veckan sov vi över i vår lilla strandstuga och det var 14 grader plus. Denna helgen blev det minusgrader och 15 cm snö. Men det var tur det. Vi kan inte ha det så varmt och få julstämning. Det går bara inte.

I går sågade vi den första julgranen, den ska till min moster i Falkenberg. Jag passade också på att sätta en slinga i en liten gran på andra sidan dammen. Den var lite kort, men jag förlängde toppen med en pinne. Det är ändå ingen som ser det.

Första julgranen lämnar skogen.
Min förlängda gran.

I lördags köpte vi några hyacinter – en av mina favoritblommor. Helst ska de inte växa så fort och mycket. De är så fina när de är små, innan de börjar blomma. De doftar så gott. Men sedan blir de för långa och kröker sig över bordet, då får man köpa nya. I växthuset hade jag redan samlat mossa, så det var inte svårt att få till en liten plantering.

Jag gillar att sätta ljus i granar som växer. Det blir lite olika granar med ljus i, varje år. Efter ett tag blir granarna för stora och höga, då måste jag leta upp en annan.

Samma gran med lite mera snö.

Oj! Vad det snöade i morse. Ibland kan det ju regna så mycket att man inte kan se vägen, idag var det så med snön. Då är det bra med snöpinnarna som lyser upp med sina reflexer.

Vår snöiga vinterväg.
Belyst av lastbil.

I morse när jag skulle köra till jobbet, stod det en lastbil och lastade timmer. Den hade helljuset på och lyste upp hela vägen och träden nedanför vårt hus.

Snart ska adventsljusstakar, julgransbelysningar och tomtar fram. Julen är på väg. I skolan har vi börjat förbereda oss genom att lära nya julsånger, pyssla och leka i snön. Härligt!

Här kommer vår boknings kalender 2023. Vi har redan ”galet” mycket uppbokat nästa år. Det är vi såklart väldigt glada för.

Vi önskar alla en fin första advent.

Ni kan boka oss genom airbnb eller Vrbo eller boka direkt med oss.

Vår mailadress är: slamrekullen@ gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.