Vi vill ha vår!

Tänkte att jag skulle vänta med att skriva tills det blev en härlig, solig ”nästan-vårdag”. Då snödroppar började synas bland smältande snö och fåglarna fått lite vårkänslor….

Jag väntade och väntade…….

Istället blev det så här…..mer vinter, mer snö och is. Men fint är det, eller hur.

Våra gäster från Tyskland som varit hos oss oss de senaste veckorna, har varit glada och nöjda. De hade med sig en liten hund, och även den var väldigt glad 🙂

Våra katter är inte alls lika lyckliga. De går gärna ut, men försöker att undvika djup snö och slask. Nu under vintern sitter de oftast inne och tittar ut (på stolliga hundar som hoppar och studsar i snön).

Om bara en månad ska här förberedas för en grönskande och blomstrande sommartid.

Men jag kunde inte vänta längre. Jag måse prov-så! På Gekås köpte jag denna ”så-låda”. Förra året odlade jag många saker i växthuset. Tomater, gurkor, chili och olika blommor. Jag är bäst på blommor, och då speciellt petunior.

Jag älskar petunior!

Här är ett smakprov på vad jag odlade i somras. De stora blommorna som ser ut som nejlikor är faktiskt ”modifierade” petunior. Dessa gick det inte att ta frön ifrån – tyvärr. Däremot har jag samlat massor av frön från de enkla petuniorna och det var dessa som jag ville se om de verkligen skulle gro. Och det gjorde de!

Dessa frön är verkligen ”pytte-små”. De ska sås direkt på jorden. Vi får se om dessa klarar sig. Det är inget riktigt solljus de får, bra från lampor. Inte säkert att det räcker. Men att en enda litet frö som gror kan bli en stor härlig planta som blommar i flera månader! Det är helt galet!

Här är min odlade blommor från förra året (med en annan favorit – Lobelia).

Men nu vet vi att det närmar sig, trots att växthuset ligger i ide och att vi ännu inte hör en enda liten skogsfågel sjunga vårsånger. Snart sticker de upp ur gräsmattan – den första hälsningen om vår. Den sötaste av dem alla – snödroppen!

Välkomna att fira våren på Slamrekullen!

Lotta & Ronny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.