Såg du norrskenet i natt?

Jag: – Nej, det gjorde jag inte. (Dag 1.)

– Så synd, det var jättefint!

(Hela Facebook är fullt av bilder från norrsken från hela Halland!) Jag vill också se norrsken! Sagt och gjort, nästa kväll pälsar jag på mig (det är flera minusgrader ute och stjärnklart) tar med mig mobilen för att kunna ta en bild på norrskenet som skulle komma även i kväll.

Spana mot norr, stod det i tidningen. I skogen står träden tätt och skymmer sikten. Men norrsken borde väll kunna komma var som helst på himlen? Jag väntade och spanade uppåt. Kallt, kallt, kallt var det och många fina stjärnor. Orion var där och Venus och Jupiter som var kompisar på himlen……..men inget sken från norr……..

Dag 2. Såg du norrskenet i natt? Så fint det var!

Jag: – Nej, det gjorde jag inte!

– Så synd, det var verkligen jättefint!

Skam den som ger sig tänkte jag. På med paltorna igen och ut för att spana norrsken. Funderade på att ta bilden och köra ner till Falkenberg, för där verkar ju norrskenet finnas varje kväll. Men det verkade lite för ambitiöst. Jag gick upp på trappan till vinden! :). Det blev inget norrsken i kväll heller. Åter igen bombarderades Facebook av fantastiska bilder på norrskenet dagen efter.

Dag 3. Såg du norrskenet i natt?

Ja! Det gjorde jag faktiskt. Jag tog en bild på det också. Fint va?

Flera nätter i rad var det norrsken i Halland (ja, man kunde se det även i Danmark!) Men som ni förstår syntes det inte över Slarmekullen ( inte när jag var ute och spanade i varje fall). Norrskenet syns inte hela tiden. Ljuset kommer och går. Flammar upp en stund, några minuter, för att sedan försvinna. Inte så lätt att pricka in det……

Men våren (som vi alla går och väntar på) ska vi väl ändå snart få ”pricka in”

Den kommer snart, det vet vi. Men än ligger snön i drivor och nätterna har flera minusgrader. Trodde för någon vecka sedan att våren var på väg, men dagen efter blev det snöstorm 25 cm snö och -12 grader!

Svante väntar på snösmältning.
Våra små höns är ute på vårpromenad innan det blev vinter igen.

Nästa helg blir det sommartid! Hör hur det låter SOMMARTID! Vi får ställa fram klockan en timma (jobbiga mornar det blir där ett tag innan man van sig). Därefter tar vi fram vår ”påskbjörk” vid vägen, för då ska vi fira påsk. Vi ska köra en sväng ner mot kontinenten, till våra gästers länder (Tyskland och Holland). Närmare bestämt till Sylt, Tysklands nordligaste ö. Det ser vi mycket fram emot. Sedan ska vi hem och välkomna alla våra kära gäster från just Tyskland. Vår kalender är typ ”överfull” och det är vi såklart glada över.

Önskar alla en fin vår (den är på G) och varmt välkomna till oss våra kära gäster!

Vi ses snart!

Om ni vill boka, sända oss en fråga: slamrekullen@gmail.com

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.