Nu är det snart sköna Maj!

Äntligen är det dags för vår. Dags att vårstäda växthus, högtryckstvätta gästernas altan och lunta gammalt gräs. Jag har en fin eldkorg som jag använder på våren när kvistar och gamla löv ska bort. Om man gör en ordentlig brasa i botten med torr ved, så kan man hälla på löv och ”bröte” sedan. Det blev fint runt växthuset, efteråt firade vi med en flaska av vårt nyinskaffade ”bubbel” från Tyskland.

På påskafton lämnade vi ett kallt och snöigt Slamrekullen för lite varmare breddgrader – Vi tog broarna till Tyskland och Dagebull, (förra gången skrev jag Sylt, men det blev inte det, utan en annan ö som hette Föhr.) För det var dimma när vi skulle åka till Sylt.

Vi firade påsken på ett fint litet hotell som låg precis vid ett litet färjeläge. Här märktes tidvattnet. Vi blev väldigt överraskade. När vi kom hade vi havsutsikt, några timmar senare fanns det inget vatten! Det var ganska mycket folk som åkte med färjorna till öarna. Vi blev nyfikna på vart de åkte, så på påskdagen testade vi färjan och åkte till ön Föhr. En fin liten ö med en väldigt lång strand. Vi stannade i tre nätter på hotellet, sedan for vi vidare mot tulpanernas land – Holland.

Oj, oj, oj, med blommor! Vi blev helt hänförda över denna vackra park (Keukenhof). Vilken färgprakt. Det var lite kallt och blåste en del, men solen sken och det var så vackert. Väderkvarnarna i Zaanse schans snurrade för fullt! Vi stannade i tre dagar på ett vackert ställe vid Noordwijk. Även där fanns en lång och fin strand och överallt fanns stora fält med tulpaner och hyacinter, (som doftade underbart!)

Med bagaget fullt av blomsterlökar började vi vår långa resa hem. Nej, nu blev det fel, ”bubbelflaskor” skulle det vara. Vi fastnade i köerna på nervägen utanför Hamburg och befarade att det skulle bli svårt att ta sig genom Amsterdam i morgontrafiken, där för gjorde vi som våra kära gäster ibland gör – ställer klockan på 04.00 och börjar resan hem. Vi susade genom Amsterdam strax innan 05.00. Det blev bara lite kö utanför Bremen, annars gick det väldigt smidigt.

1090 km är det från Amsterdam till Slamrekullen. Vi tog inte broarna hem, närmsta vägen blev färjan Puttgarden – Rödby. I Danmark mötte vi regnet som följde oss hela vägen hem, och vi sa – tänk om vädret hade varit så här! Lite blåsigt och kyligt var helt plötsligt helt okej.

Nu ser vi fram emot den härliga varmvåren och försommaren. Båten är i sjön, utemöblerna är framme och växthuset är fullt med små, små plantor.

Välkomna till Slamrekullen våra kära gäster.

Ha en härlig vår!

Lotta & Ronny

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.