Loppis – secondhand – Hebergs Aktioner

IMG_2881

Jag gillar gamla fina saker. Är ständigt på jakt efter fina, gamla saker som passar i Uthuset, men också i uterummet och inne. Tidigare tyckte jag att loppis och secondhand mest var gammal skit! (Och mobbade min moster som gärna åkte på loppisar).

Men så hade jag fått en ide om att köpa gamla danska jultallrikar. Samlartallrikar som ska hängas på väggen i olika formationer. Syftet är väl att få ett minne av en viss jul eller visa att man har samlarmani, jag vet inte. Mitt syfte var inte att hänga upp dem på väggen. Jag skulle ha dem att äta på till jul!

Då sa min moster att, sådana finns på second hand i Falkenberg! Vi åkte till Falkenberg, som faktiskt har tre bra loppisar (en av dem har bara öppet på onsdagar och lördagar). Jag hittade många jultallrikar i danskt porslin. Det är otroligt omodernt med jultallrikar, därför kostar de nästan ingenting. Mellan 20 – 40:- per tallrik fick jag betala. Ganska billigt för ”Royal Copenhagen”

Jag tog de med de finaste motiven. Tanten i kassan var lite orolig och sa att jag skulle fixa nya snören att hänga upp dem med, för de såg lite gamla ut. Det gör inget sa jag, jag ska inte hänga upp dem. Jag ska ha dem att äta på! Tanten blev mycket förvånad. Men hon skulle se hur fint mitt julbord blev…….

I like ”the good old things”, sometimes I go to second-hand shops and ”aktioner”. My first findings were these Christmas plates in Danish porcelain. They have a nice Christmas photo and the year from a particular Christmas. (They will hang on the wall, but they are very outdated, therefore, very cheap.) I would not have my plates on any wall, I would eat on them! I was quite pleased with my Christmas table setting.

Dessa jultallrikar var mina första ”loppisfynd”. Efter det och i takt med att vi möblerat och fixat iordning Uthuset, har jag köpt ganska mycket på loppis. Det är kul för man vet aldrig vad man hittar. Vissa gånger – ingenting. Andra gånger – flera saker. Det är roligt att gå och titta och känna igen gamla saker från förr. Saker som jag alltid letar efter är gamla böcker, dalahästar och fint porslin. Jag har inget att jämföra med, men jag tycker att Falkenberg är en bra ”loppisstad”.

During the time we worked with the outhouse, it has become more and more ”loppis” och second hand. Sometimes I find something really nice, sometimes nothing. That´s what makes it so exciting, like a treasure hunt! I think Falkenberg is a good ”loppis / second hand” city. There are three shops.

Här är adresserna till mina loppisar i Falkenberg:

Adresses to my shops:

Röda Korsets second hand – Smidesvägen 9

Agape Foundation – Stenbrottsvägen 1

Brohjälpen – Servicevägen 3. Öppet onsdagar (13 – 18) och lördagar 10 – 13. (Mittemot  ligger Korshags lax, mycket goda luncher att ta med hem!)


Vill man däremot ha lite större saker, som möbler och kanske lite mer kvalitet. Kan man åka till Hebergs Aktioner. Där är aktion en gång i månaden. På ”nätet” kan man se alla föremål som ska aktioneras ut. Vi har ropat in det stora ekbordet, mattor, köksskåpet och min stora fina skål i Musselmalet där. På sommaren är där mycket turister, så priserna blir högre. Under höst, vinter och vår blir priserna lägre. Vi ska åka dit i morgon. Är spekulanter på några stolar och en stor dalahäst. Dessutom ligger ”laxbutiken” strax bredvid. En smaskig aktionslunch lär det bli.

If you want some greater things, like furniture and perhaps a bit more quality, you should go to Hebergs Aktioner. Search on the internet, where you can see all the objects to be sold. We bought the big oak table, oriantal carpets and  the kitchen cabinet. We´ll actually go there today. We are speculators in some chairs and a large ”dalahorse”. In Heberg are also ”Laxbutiken”, (salmon resturant), so a good salmon dinner is waiting!

Have a nice Sunday! 🙂

Här är några av de saker som jag köpt på loppis och aktion.

Some of the tings I´ve found on second hand and ”Hebergs Aktioner”

 

1 tanke på “Loppis – secondhand – Hebergs Aktioner

  1. Pingback: Ronny bygger jakttorn! | Lottaz

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.