Gotland – tur och retur

Vi lämnade den kyliga våren här på Slamrekullen, för en hemlig födelsedagsresa för Ronny, till ett ännu kyligare Gotland 😉

Vi hade aldrig varit på Gotland, varken Ronny eller jag. Resan dit var ganska lång, ja, vi hade lätt kommit ner till medelhavet på samma tid.

Första dagen åkte vi till Fårö med båtfärja. Där såg vi raukar, väderkvarnar och många fina stenar (några fick följa med mig hem). Hela Gotland är en enda stor kalkö. Över allt ligger ett tunt lager med vit kalk.

Dag 2, traskade vi Visby. Med kartan i högsta hugg gick vi runt till alla sevärdheter. Visby är ett världsarv. Ett väldigt fint världsarv. Jag som älskar historia och gamla fina hus och gränder – kameran gick varm! I Visby ”snackar vi” historia! Ruiner och kyrkor är från medeltiden. Visby är en gammal Hansastad. Med sitt utsatta läge i Östersjön, har det varit många attacker mot staden. Därför behövdes det en hög mur runt hela staden. Många kyrkoruiner var från 1200 – talet! Respekt!

På bilden nere till vänster, ligger Pippi Långstrumps godisaffär. (Filmen om Pippi spelades in här på gatorna i Visby.)

Jag har aldrig tidigare sett så många blåsippor som på Gotland. Här i Halland är de nästan utrotade! Tycker faktiskt att de kan dela med sig lite!

Men nu är vi hemma på vårt kära Slamrekullen igen. Dags att fylla växthuset med alla plantor som trängts inomhus. I går var det soligt. Då hängde vi upp solskyddsgardiner och planterade om växter. Ett litet besök på Gödastorps Grönt hann jag också med. Köpte bland annat en grukplanta. (Det räcker med en, det blir många gurkor).

Småfåglar flyger ibland in i växthuset. De ser inte glaset och sedan har de svårt att hitta ut igen. Denna lilla ”pippi” fick jag hjälpa ut i går. Men nu är solskyddsgardinerna uppe, så det händer inte så ofta då.

Blommorna följer ju en viss årstidsordning. Först snödroppar och krokus, sedan vitsippor, där efter liljekonvalj…..i år lär väl liljekonvaljen blomma till midsommar! Vi är ännu i vitsippornas tid. Idag regnar det, men det ska sluta vid lunch, sedan ska det blir 17° varmt!

Här har ni vår aktuella bokningskalender. För att boka oss / kontakta oss:

Mail: slamrekullen@gmail.com

Önskar alla en härlig söndag 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.