Äntligen sommar!

Hela helgen har varit sommar!

I flera veckor har skogen varit full av vitsippor – endast vitsippor. Men nu, WOW! Nu har allt verkligen kommit igång. Finast av allt är det lilla äppelträdet. Det står som en liten bukett mitt på gräsmattan. Om det blir äpplen av alla blommor, då blir det många äppelkakor 🙂

Till och med granar kan blomma! De är faktiskt ännu vackrare nu, än den är till jul med allt pynt!

I går hade vi gäster som lämnade oss. Härligt att kunna tvätta och hänga ut all tvätt i det fina vädret. Torkade på ett ”kick”.

Härligt är också att det elaka viruset börjar försvinna (hoppas för gott). Det lättar upp nu med restriktionerna. Restauranger får ha öppet till 22.00 och det får bli fler personer på många evenemang – dessutom river de väggen på Gekås i morgon – en stor dag! Hejja! Ronny har fått båda sina vaccinationssprutor. Jag ska ta min första i nästa vecka.

Tomatplantorna växer i växthuset – trots det kalla vädret vi haft under de senaste veckorna. Det var dags för dem att komma i en större kruka. Tre påsar med jord krävdes, sedan var alla omplacerade.

Här ligger min lille Sven-Ingvar och ”softar”. Kanske undrar han varför det inte flyttar in några hönor i det nya fina hönshuset. Och det kan man verkligen undra……

Så här ser hönshuset ut inuti. Sex stycken reden och sittpinnar. Foder och vattenautomat finns också. Såklart ska jag bädda fint med halm i redena och på golvet. Allt för att de ska trivas och lägga många goda ägg som jag kan bjuda våra gäster på.

Fin tavla som hönorna ska ha i sitt hus 😉

Jag kan inte förstå varför det ska vara så svårt att få tag på höns! Vi har frågat och hört efter på några hönserier (jo, vi kan få i Juli, men då har ju halva sommaren gått!) Vi vill ha höns NU! Så lille ”Svennis” du får nog vänta lite till.

Under tiden vi väntar, kan vi ju alltid titta på hockey. Svart dags för Sverige – Ryssland. Det blir nog tufft. Hejja Sverige!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.