Västkusten = Bästkusten

I helgen sa vi ”hej då” till två nya vänner och gäster från Frankfurt, de hade härliga sommardagar i stugan. I dag välkomnade vi två nya gäster från Wien – Österike (hade kört hela vägen, men Slamrekullen var deras andra stopp i Sverige). Vi är så glada över att få välkomna gäster från kontinenten igen. Glada att pandemin verkar släppa sitt grepp över oss – hoppas!

Vaccinationerna i Sverige går på rekordfart. Ronny är fullvaccinerad och jag fick min första spruta idag. Det var helt otroligt. ”Löpande-band-principen”. Jag frågade hur många personer de hann med att vaccinera idag – 550 st och det var bara i lilla Falkenberg!

Vi har ibland (mestadels) svårt att förstå att vi, på lilla Slamekullen, är ett semesterställe! Förväntningarna på oss ökar såklart. Det vi önskar våra gäster, är egentligen bara det som vi själva önskade oss när vi flyttade hit för snart 12 år sedan – bo mitt i naturen och känna lugnet på denna fantastiska plats.

Vi vill också att våra gäster bara ska ”hoppa in i stugan” och börja sin semester utan en massa fix. Allt som behövs ska finnas där tillsammans med enkel och tydlig information. Jag tror vi lyckas ganska bra – våra gäster säger det i varje fall 🙂

Idag välkomnade vi ett par från Wien, Österrike. Stugan var ren och fin och i kylskåpet stod mina små söta ”prallisar” och härliga halländska jordgubbar. Våra gäster ska känna sig riktigt välkomna och förstå att Halland är bäst! 😉

På Slamrekullen ”går man ner i varv” tar det lugnt och njuter av naturen (oavsett väder). Om det är regnigt, kallt och blåsigt, tänder man en brasa och läser en bok. Om det är fint väder och sol, tar man båten en tur på Trollasjön eller går en härlig skogspromenad. (Det är min syster som tagit den fantastisk fina bilden från bryggan vid Trollasjön en tidig morgon i maj förra året. )

Några av våra gäster tycker det är kul att besöka den stora gula närbutiken vi har i Ullared 😉 Men de kommer oftast tillbaka ganska snabbt – ” HELT GALET”!

Så klart är vi otroligt stolta och glada över att det blivit så här. Vårt lilla ”uthus” som vi byggde för att vänner och bekanta långt bort i Falkenberg (nästan 40 långa kilometer härifrån) skulle ha någonstans att övernatta, och slippa åka hem efter fester och kalas. Jodå, vi använder stugan till det också – 2 eller 3 gånger om året…….

I veckan fyllde vi på vårt bestånd av guldfisk i dammen.

Tur att vi har bekanta som har gott om det, för våra bara försvinner i den stora dammen bland grodyngel och sjöfåglar. Vi tror att några blir tagna av rovfåglar faktiskt. För det kan väl inte vara Svante och Svennis ändå? Karparna som vi satte dit förra året har inte visat sig än. Undrar om de är kvar?

I växthuset frodas mina tomatplantor – det blir extra många i år tror jag. De flesta av plantorna har jag drivit upp från frön. I år testar jag dessa små frön –

champagnefrön! 😉

Önskar alla en fantastisk vecka!

Kram från Lotta & Ronny.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.